M.B. Sijtema – van der Kooij

Mevrouw drs. M.B. (Margriet) Sijtema – van der Kooij, geboren in 1976.

Geneeskunde opleiding: Vrije Universiteit Brussel en Vrije Universiteit Amsterdam.

Huisartsen opleiding: Vrije Universiteit Amsterdam, jaar van afstuderen 2007.

Persoonlijke informatie:
Ik ben geboren en getogen in Smallebrugge (tussen Heeg en Woudsend). Samen met mijn man Frank en onze drie kinderen Jelle (2009), Debora (2012) en Emily (2016) wonen we nu in Parrega. In mijn vrije tijd geniet ik het meest van het moeder zijn en doe ik graag in en om het huis wat huishoudelijke klusjes. Mijn hobby’s; zwemmen en hardlopen en kan erg genieten van een dagje gezellig winkelen.

In 2019 ben ik afgestudeerd als praktijkmanager eerste lijns- en ketenzorg.
In 2021 ronde ik de opleiding af voor kaderarts geïntegreerde eerstelijns ouderengeneeskunde. Voor meer informatie: http://www.laego.nl/kaderopleiding-ouderengeneeskunde
De opgedane kennis gebruik ik voor de zorg aan de kwetsbare oudere patiënten.
Daarnaast zet ik mij via Ketenzorg Friesland in, binnen de werkgroep ouderenzorg en ben ik betrokken bij een provinciale overleg groepje van huisartsen m.b.t. het optimaliseren van de ouderenzorg in Friesland.